Pensioen

Het bedrijfspensioen voor uw medewerkers

Uw medewerkers maken een belangrijk onderdeel uit voor het succes van uw onderneming. Maar achter iedere medewerker schuilt een privé leven met eventuele partner en/of kinderen. Daarom moet u zich goed afvragen hoe u het pensioen voor uw medewerkers en/of zijn nabestaanden wenst te regelen, het gaat immers ook om de zorg voor uw mensen. Wij begeleiden u graag om tot een passende regeling te komen, maar gaan ook in gesprek met uw medewerkers om uit te vinden wat hun wensen zijn.

 

Pensioenadvies en begeleiding voor de Directeur Groot Aandeelhouder

Als directeur groot aandeelhouder heeft u binnen de wetgeving de bijzondere mogelijkheid uzelf een pensioen toe te zeggen als werknemer van uw eigen bedrijf. Deze mogelijkheden worden echter zeer sterk beperkt. Daarbij wordt in geval van opbouw in eigen beheer vaak alleen maar gekeken naar het belastingvoordeel van de pensioenopbouw en te weinig naar de daadwerkelijke financiële risico dat u als privé persoon te weinig pensioen opbouwt. 

 

Professionele samenwerking met accountants

Indien uw pensioen op dit moment via uw accountant of fiscalist geregeld is kunt u ook hem attenderen op de mogelijkheden via ons. Wij adviseren of assisteren accountants en fiscalisten omtrent uiteenlopende pensioenvraagstukken.